Wie zijn wij?

Adventure Diving Dilbeek werd als nieuwe duikclub gesticht op 20 september 1997 in Cultureel Centrum De Westrand. Reeds op 22 oktober 1997 werd ze officieel als duikschool erkend door de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en Sport (NELOS). Dit impliceerde automatisch een erkenning door de Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en Sport (BEFOS), evenals door de Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS). Door de publicatie van haar statuten in het Belgisch Staatsblad werd Adventure Diving Dilbeek een vzw op 1 januari 1998.

De initiatiefnemers van het eerste uur waren: Jos De Winne, Diederik Deyaert, Patricia De Greef, André Gabriël, Gerrit Raes, Geert Haelterman, Hubert Van Rompuy, Eddy Cozijns en Jos De Block. Tijdens de oprichtingsvergadering maakten 48 enthousiastelingen zich onmiddellijk lid, om vervolgens de allereerste Raad van Beheer te verkiezen. De mandaten werden toevertrouwd aan: Jos De Winne (voorzitter), André Gabriël (ondervoorzitter), Diederik Deyaert (verantwoordelijke duikonderricht), Patricia De Greef (penningmeester), Gerrit Raes (secretaris), Peter Wauters (materiaalmeester), Jos De Block (verantwoordelijke communicatie), Eddy Cozijns (beheerder), Hubert Van Rompuy (beheerder).

1998 was het eerste, maar zoals snel zou blijken, niet het gemakkelijkste werkingsjaar. De sluiting van zwembad Dilkom (standplaats van de duikschool) was immers nakende en er moest dus een uitwijkmogelijkheid gezocht worden. Tegen 8 januari 1999 werd gelukkig een overeenkomst gesloten met het zwembad van Liedekerke zodat de wekelijkse trainingen daar alvast konden doorgaan. Op 1 juni 2000 opende de prachtig gerenoveerde Dilkom opnieuw officieel haar deuren en kon Adventure Diving weer “thuiskomen”.

Adventure Diving is tevens aangesloten bij de provinciale Duikliga BRAVOS (Brabantse Onderwatersport), bij de vzw De koepel (overkoepelende vereniging en beheerders van onder andere 't Verloren Hofke), is erkend als Dilbeekse sportvereniging en dus ook lid van de sportraad, en is ook vertegenwoordigd in de vzw Dilkom.

In 2007 werd Adventure Diving 10 jaar. Deze gebeurtenis is niet ongemerkt voorbijgegaan. Van 5 tot 25 november 2007 werd een heuse fototentoonstelling georganiseerd in het Cultureel Centrum De Westrand te Dilbeek. Er werden werken aangeleverd van alle fotografen uit onze vereniging, niet minder dan 50 foto’s in groot formaat werden tentoon gesteld.

Om het jubileumjaar met gepaste luister af te sluiten werd op 15 december 2007 in dat zelfde cultureel centrum een symposium georganiseerd waar verschillende sprekers uit de duikwereld werden uitgenodigd en een boeiende lezing gaven. Als klap op de vuurpeil volgde een uitgebreide receptie.

Vandaag bestaat de vereniging reeds 13 jaar. Gedurende deze periode is Adventure Diving uitgegroeid tot een goed functionerende duikschool. Het ledenaantal is sinds de start verdrievoudigd. Met 13 instructeurs, 13 assistent-instructeurs en een aantal lesgevers zijn we gewapend om de opleidingen tot een goed eind te brengen.

Laatst aangepast (zaterdag 13 oktober 2012 09:29)

 

logo

Clubactiviteiten
Geen evenementen